منبع تغذیه چیست؟ | انواع منبع تغذیه
05 شهریور 1401
اخبار و مقالات
دستگاه الکترونیکی که انرژی را برای بار فراهم می کند را منبع تغذیه می گویند از نامش مشخص است که که کار انرژی دهی را انجام می دهد. منبع تغذیه به زبان تخصصی پاورساپلای نامیده می شود که وظیفه تامین انرژی برای مصرف کننده ها را دارد که خودشان انرژی را از نولد های الکتریکی دریافت می کنند و کار آن ها تبدیل جریان الکتریکی به ولتاژ، جریان و فرکانس مورد نیاز یک کاربرو مصرف کننده الکتریکی می باشد.
یکی از کاربرد های منبع تغذیه در تعمیرات است که گوشی را عیب یابی می کند، شما می توانید با استفاده از پیچ تنظیم کننده ولتاژ ولت را از 0 تا 15 ولت تنظیم کنید و برخی از منابع از 0 تا 30 ولت و گاهی از 0 تا 60 ولت باید تنظیم کنید.
منبع تغذیه چیست
منبع تغذیه از مهم ترین قطعات در رایانه و سرور است. ممکن است نام آن را مبدل هم شنیده باشید اما بر روی بسته بندی نام پاور را می بینید که به آن می دهند. منبع تغذیه واحد برق شهری را دریافت می کند و به عنوان ورودی آن را می پذیرد و تبدیل به برق جریان مستقیم می کند از دیگر وظایف آن تقسیم انرژی رایانه است.
در ببرخی مواقع استفاده از منبع تغذیه خارجی دیده می شود که کار مفیدی برای دستگاه نیست. بهتر است از منبع داخلی استفاده کنید که رد رایانه های شخصی همیشه پشت کیس ها مکانی برای نصب منبع تغذیه وجود دارد که تعداد زیادی هم سیم و کابل به عنوان خروجی دارد.
منبع تغذیه به علت نوسانات شهری عمر کوتاهی دارد و اگر جزء آن دسته افرادی هستید که از رایانه تان بسیار کار می کشید ممکن است بفهمید پاورتان بسیار داغ شده است و همین داغ شدن ها طول عمر پاور ها را کاهش می دهد و عمر مفید آن را می گیرد.
خروجی منبع تغذیه یا همان پاو رقطعات بسیاری هستند مثل مادر برد و دیگر پردازنده ها که از منبع تغذیه انرژی دریافت می کنند.
انواع منبع تغذیه
منبع تغذیه انواع مختلفی دارد که 5 مورد آن را برایتان نام برده و به اختصار توضیح خواهیم داد.
- UPS
UPS به معنای منبع تغذیه بدون وقفه است که الکترونیکی می باشد و کار اصلی آن تامین توان مورد نیاز بار مصرفی بدون توقف است. این منبع تغذیه در زمان برق رفتگی انرژی بار را تامین می کند و به عبارتی دیگر به عنوان منبع توان بدون توقف با استفاده از انرژی ذخیره شده در باتری برق مورد نیاز را برای وسیله مورد نیاز افراد تامین می کند. این سیستم بین برق شهری و دستگاه مورد نظر قرار می گیرد که اضافه بر تنظیم برق شبکه و تثبیت آن مانع از نفوذ نویز و اختلالات شبکه به تجهیزات می شود.
- منبع تغذیه ولتاژ بالا
منبع تغذیه ولتاژ بالا منبعی است که ولتاژ خروجی آن صد ها تا هزاران ولت است. این منبع تغذیه ویژگی های بسیاری دارد مثل توانایی معکوس کردن قطب خروجی همراه با استفاده از بریکرهای مدار، اتصالات ویژه برای به حداقل رساندن قوس و تماس تصادفی با دست انسان، دیده شده است برخی افراد از منابع تغذیه برای کنترل ولتاژ خروجی همچنین یک ورودی آنالوگ فراهم می کنند که باعث تبدیل آنها به آمپلی فایر های ولتاژ بالا و البته با پهنای باند بسیار محدود می شود.
- منبع تغذیه جریان بالا
این منبع تغذیه برای استفاده رد مواقعی که به جریان بالا نیاز است مورد استفاده قرار می گیرد مانند 20 میلی آمپر یا بیشتر. اکثرا در کارهای جوشکاری از آن استفاده می شود.
- منبع تغذیه DC
منبع تغذیه DC ولتاژ دائمی DC را به خود متل می کند البته لازم است بدانید منبع تغذیه DC نسبت به طراحی خود ممکن است از یک منبع DC یا یک منبع AC مانند برق انرژی خود را دریافت کند. بعضی از تجهیزات الکترونیکی نیاز به منبع تغذیه با ولتاژ و جریان بالا دارند که از منبع تغذیه DC استفاده می شود.
- منبع تغذیه سویئچینگ
منبع تغذیه سویئچینگ به جای منابع تغذیه AC به DC خطی سنتی به کار گرفته می شوند و مصرف توان، تولید گرما، اندازه و وزن مدار را کاهش میدهند. امروزه منابع تغذیه سوئیچینگ در کامپیوترها، تقویت کننده های توان، تلویزیونها، درایو موتور های DC و… مورد استفاده قرار می گیرد.
منبع تغذیه سویئچینگ به نوعی است که از روشهای سوئیچینگ مبتنی بر نیمه هادی برای رسیدن به ولتاژ خروجی مورد نظر و بالا استفاده می شود. یک مبدل سوئیچینگ پایه از یک بخش سوئیچینگ توان و یک مدار کنترل تشکیل می شود. بخش سوئیچینگ توان، تبدیل توان را از ولتاژ ورودی VINVIN مدار به ولتاژ خروجی VOUTVOUT انجام میدهد که فیلتر خروجی دارد.
ختم کلام
اگر کارتان الکتریکی باشد حتما با منبع تغذیه سروکار داشته اید ما سعی کردیم انواع منبع تغذیه را بیان کنیم و کارایی آن ها را توضیح دهیم، شما باید نسبت به کارتان منبع تغذیه مورد نظر خود را تشخیص دهید.
نویسنده مطلب
تیم مدیریتی سگال
تعداد مشاهده
604
دیدگاه کاربران
بدون دیدگاه
دیدگاه کاربران
تا کنون نظری ثبت نشده است
مطالب مرتبط
24 Hour Support
021 - 91014441
Product Quality Guarantee
Buy The Best Product Available
7 Days Opportunity To Return The Goods
Product Return Guarantee up to 7 Days
Secure Payment Through The Bank Portal
Security in Online Shopping